В началото Бог създаде Вселената и всички хора. И те съзнавали

...
В началото Бог създаде Вселената и всички хора. И те съзнавали
Коментари Харесай

Притча за тайната на вечното щастие

В началото Бог сътвори Вселената и всички хора. И те съзнавали своето единение с Бог и се обичали един различен. Това била тайната на живота. И тъй като Бог обичал всички еднообразно, решил да показа с тях този популярен подарък. А по-късно седнал и почнал да следи хода на живота с всичките му драми и комедии.

Но, наблюдавайки хората, Бог схванал, че нещо не е  както би трябвало. Когато хората се сблъсквали с проблеми, когато настъпвали комплицирани времена, те казвали: „ Това е извънредно? Защо би трябвало да сме длъжни да прекосяваме през такива тествания? Ние сме единни с Бог, само че ще приемем друга форма и ще се отделим от него. ” И по този начин и станало. Един след различен, хората си спомнили своето „ Аз ” и престанали да желаят да живеят в единение с бога.

Бог се разтревожил от това състояние. Цел на основаните от него същества трябвало да бъде тяхното израстване и развиване, те не трябвало да се предават при най-малката компликация. Затово събрал съвета на боговете.

„ След дълги размишления, взех решение, че би трябвало да скрием от тези същества тайната на живота, тайната на щастието. Само, когато тя изчезне, те ще се сетят за нея и ще осъзнаят, че не желаят да живеят земния живот. ”, споделил той.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР